Casa Grossa - Projectes

 

Rehabilitació 

  • Superfície: + 100 m2
  • Ubicació: Sant Ferriol, La Garrotxa
  • Projecte i direcció: Art Integrat Arquitectura
  • Execució de l'obra: Privat
  • Any: 2017
  • Client: Privat

La masia Casa Grossa fou construïda amb pedra, fang, calç i fusta. Malauradament havia patit un gradual abandó i falta de manteniment durant les últimes tres dècades, per tant es trobava en avançat estat de degradació. Així doncs, aprofitant que calia, de forma imminent, fer la teulada nova, es va optar per col·locar un habitatge a les plantes golfes.

La resposta del projecte a aquesta problemàtica fou la de crear un lligat de tots els murs mitjançant un cèrcol a través del qual cal sustentar una nova estructura de fusta i sobre aquesta, col·locar-hi una coberta de teules utilitzant les teules existents recuperades durant l'enderroc.

Es tracta per tant, d'un gest arquitectònic de manteniment, tant de tècniques constructives tradicionals com dels materials emprats en la construcció original.