Vés al contingut
Arquitectura_Art Integrat_Actualitat

Actualitat

Materials per una casa sostenible

Cada vegada hi ha més persones que aposten per l’arquitectura sostenible i les cases ecològiques... Però… què són? Quin és el seu objectiu? Quins materials es fan servir?

 

A diferència de l'arquitectura tradicional, l’arquitectura sostenible té en compte l’impacte de la construcció sobre el medi ambient, intenta minimitzar-lo al màxim, aprofitant al màxim els recursos de l’entorn i el reciclatge dels materials.

Art Integrat, compromès amb la millora de l'habitatge

L'empresa d'inserció sociolaboral Art Integrat de la Fundació Mercè Fontanilles ha rehabilitat diversos pisos, 3 ja han finalitzat i 3 estan en execució de la Borsa d’Habitatge de lloguer. Art Integrat és una de les empreses certificades seleccionades que participen en aquest programa de l’Ajuntament de Barcelona que té com a objectiu incrementar el nombre d'habitatges de lloguer a preus assequibles a la ciutat de Barcelona. 

IV Fira de Consum Responsable

Amb una parada els Tallers Art Integrat va participar el passat Nadal en la IV Fira de Consum Responsable i Economia Social i Solidària a la plaça de Catalunya de Barcelona. La parada constava de peces artesanes de fang, cartó i bijuteria realitzades per joves en risc d'exclusió social. Els Tallers Art Integrat són una proposta creativa d'integració social ubicat als voltants del Parc Güell en el districte de Gràcia de Barcelona.

 

Premis Solidaris ONCE 2017

Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya; Ángel Sánchez, director general de l'ONCE; Enric Botí, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Enric Morist, president de la Taula del Tercer Sector i Antonio Guillén, president del COCARMI, van lliurar els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2017, en un acte al qual també van assistir representants del Tercer Sector, del món polític i social de la societat catalana i el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Xavier Grau.

Tallers Gaudí Premi Solidari ONCE 2017

Els premis solidaris ONCE Catalunya 2017 ja tenen guardonats. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.

Els guardonats d’enguany són:

Tallers Gaudí
Fundació Arrels
Programa 'L'Olot, a Ràdio Olot'
Jaume Marí Pàmies (a títul pòstum)
Ajuntament El Prat de Llobregat (Àpats a Domicili)

Monstra Entitats

Vine a conèixer les diverses entitats, col·letius, serveis i centres del barri. I a gaudir de les diverses activitats que han organitzat les pròpies entitats: podràs fer gresca amb les batucades, venir amb família a jugar amb el quiosc de jocs, aprendre amb el taller de hort i compostatge, veure en viu com es fan els grafitis de l'espai, participar del videomatón i de la radio comunitària per a fer escoltar la teva veu, mapejar el que coneixem del barri, escoltar una bona actuació musical, i molt més!

Activitats projecte MAS SOCIAL

Dintre del projecte MAS SOCIAL (Curs agroforestal sostenible a l'entorn rural i bioconstrucció) hem treballat dues dinàmiques de pedra seca que s'han fet a Vilamaniscle en un entorn de turisme rural i a la nostra pròpia escola on els alumnes del curs han desenvolupat i participat en obres reals (Vilamaniscle) i també en les primeres accions de pedra seca en el pati de l'escola on estem ubicats (Fortià), fent tot el procés d'aixecament d'aquests murs, seleccionant les

Art Integrat amb Sant Valentí

Les persones joves participants del projecte van posar en pràctica el dia de Sant Valentí, els coneixements d'ambientació de botiga, escaparatisme i atenció i venta del producte al client. L’alumnat de Tallers Gaudí  va sortir a peu de carrer amb els capgrossos elaborats en el marc d’Art Integrat, visibilitzant tant les activitats del projecte com la botiga d’art solidari situada al carrer Larrad, 45.

Projecte Tallers Gaudí

Projecte destinat a joves entre 16-29 anys que estiguin al atur. El projecte ofereix una orientació personalitzada durant tot el procès, una formació diversa (Aprèn i Crea, Valora i Ven, Coneix-te i Creix) i la possibilitat d'inserció (contacte amb empreses i Emprenedoria).

          

II Fira de Consum Responsable

Del 27 de desembre al 4 de gener els Tallers Art Integrat participarà a la II Fira de Consum Responsable. Economia Social i Solidària, a la plaça Catalunya.

La mostra convida a entitats i empreses d'economia social i solidària a exposar, vendre i divulgar els seus serveis i productes per fer partícips els ciutadans de practicar un consum responsable i de proximitat.

Estarà oberta en horari de 10 a 21 hores, excepte Cap d'Any, que romandrà tancada.

T'ESPEREM!!!

  

 

Visites a Entitats Socials - 20è Fòrum FEDAIA

El passat dia 13 els Tallers Art Integrat i el Centre Gaudí van ser una parada dins del 20è Fòrum FEDAIA on vam poder donar a conèixer més detalls del treball que es duu a terme al Centre i Tallers.

Rosa Mir (Directora del Centre Gaudí), Lau Feliu (Mestre tallerista del Centre) i Oriol Viñallonga (Director del CRAE Casa Milà) van acompanyar, explicar i respondre a les preguntes del grup, fent que la visita fora dinàmica i propera.